Wykonanie

W ostatnie dni lata należy nam się odrobina słońca zamkniętego w dojrzałych, słodkich owocach. Od jakiegoś czasu pracowałam na idealnym kremem do ciasta pozbawionego
nabiału, tłuszczu, a jednocześnie pysznego i lekkiego. Krem z
kaszy jaglanej właśnie taki jest. Sekret jest gładkiej konsystencji tkwi w rozgotowaniu małych ziarenek a następnie dokładnym zmiksowaniu. Poprzez dodanie wybranych składników możecie nadać im każdy smak: od
czekoladowego po
truskawkowy czy
waniliowy! Nie ma to jak pyszna i zdrowa
tarta!***In the last days of summer we deserve a bit of sun enclosed in ripe, sweet fruits. For some
time I've been working on the perfect cream that would be dairy, fat free and still so delicious and light. Cream of millet is just like that. The secret of its smooth consistency is closed in overboilling the grains and then mixing them for a while. By adding some ingredients you can give them every taste: from the strawberry chocolate or vanilla? There's nothing better
than a delicious and healthy tart!

Czego potrzebujesz?ciasto z tego przepisukrem, przepis podstawowy:1 szkl
kaszy jaglanej3 szkl
wody lub
mleka roślinnegocukier/ksylitol/etcjeśli masz ochotę możesz dodać 2 łyżki roślinnej
margarynydodatkidowolne
owoce na wierzch: u mnie
nektarynki,
brzoskwinie i
malinyCo teraz?1. Upiecz ciasto wg. podanego przepisu.2.
Kasze przepłucz, zalej
wodą lub
mlekiem, dodaj
cukier i gotuj na średnim ogniu pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia
wody - ok. 25-30 min.3. Po tym czasie dodaj swoje dodatki i miksuj całość aż do osiągnięcia gładkiej konsystencji bez grudek. Jeżeli nie możesz się ich pozbyć, znaczy to, że
kasza jest za mało rozgotowana. Wtedy należy gotować ją zmiksowaną, ciągle mieszając. Na końcu zmiksować jeszcze raz. Jeżeli zdecydowałaś się dodać
margarynę, zrób to teraz.3. Nakładaj gorący krem na przestygnięty spód.4. Dekoruj
owocami przestygnięty krem, inaczej mogą puścić sok.

Healthy tarte!What do you need?pastry from this recipecream, basic recipe:1 glass millet3 glass of water or milk
plantsugar / xylitol / etcif you want you can add 2 tablespoons of vegetable
margarineany additional ingredientsany fruits for toppings: I used nectarines, peaches and raspberriesWhat now?1 Bake
cake according to given provision.2 Rinse groats, cover with water or milk, add sugar and cook over medium heat, covered, until water will be completely absorbed - about 25-30 minutes.3 After this
time, add your additions and mix until the smooth consistency without lumps. If you can not get rid of them, it means that the grain is not overcooked enough. Then you must cook it again, stirring constantly. At the end, mix again. If you decide to add the
margarine, do it now.3 Apply hot cream on cooled down bottom.4 Decorate cooled down cream with fruits.