Wykonanie

Dzisiejsze śniadanie na ciepło i na słodko, nie ma nic lepszego ! Zapraszam na pieczoną
kaszę jaglaną z
owocami. Możecie użyć swoich ulubionych dodatków, u mnie dzisiaj
owoce leśne : )o.Składniki na jedną porcję:3,5 łyżki
kaszy jaglanejszklanka
wody (niecała)50ml
mlekasłodzidło ( u mnie 3 tabletki słodzika)1
jajkoowoce
Kaszę wsypujemy do rondelka i zalewamy
wodą i
mlekiem. Odrazu słodzimy. Gotujemy
kaszę na małym ogniu do czasu aż cały płyn zostanie wchłonięty (około 20-25 min).Następnie
kaszę zdejmujemy z palnika i chwilę studzimy. W międzyczasie w misce ucieramy mikserem
jajko. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną
kaszę i wszystko dokładnie mieszamy.Połowę masy przekładamy do naczynia, w którym będziemy piec jaglankę, wykładamy
owoce i przykrywamy pozostałą częścią masy. Na wierzch układamy pozostałe
owoce.Całość pieczemy około 15-20 min w 170 stopniach. Podajemy gorące : )