Wykonanie
Awokado już dojrzało także czas wykorzystać je w śniadaniu. Tak też dziś połowę użyłam do wypieku
czekoladowych brownies . Są w wersji mini i jak to w moich śniadaniach zawsze bywa - mają
orzechy:
nerkowce, surowe
pistacje jak i
migdały oraz do tego kawałki
gorzkiej czekolady . W całości owsiane, z
płatkami i owsianą
mąką. Bardzo zdrowa dawka energii z samego rana, idealna przed pracowitym dniem. Nie
będę zbyt skromna - zachwycił mnie ich smak i struktura, zupełnie jak klasyczne brownie!
owsiane mini brownies z
awokado z surowymi
pistacjami,
migdałami oraz
nerkowcamimini oat brownies with
avocado, raw pistachios, almonds and cashew nuts
Składniki:- 3 łyżki
płatków owsianych- 1/3 szklanki
mleka- 3 łyżki
mąki owsianej- 1/2 dojrzałego
awokado-
jajko- łyżka
syropu klonowego- łyżka
kakao-
gorzka czekolada (u mnie 85%)- ok. 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia-
orzechy (dowolne)
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać bardzo dokładnie z resztą składników. Przed dodaniem
awokado - rozgnieść/zmiksować je, a
gorzką czekoladę wmieszać w kawałkach.
Orzechy można dodać na koniec, na wierzch brownie. Przełożyć do foremek (lub jednego naczynia do zapiekania). Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 25-30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Po tak
czekoladowym i smacznym poranku jest dobra energia. Mam nadzieję, że to będzie przyjemny dzień i takiego też Wam życzę ;)Cytat na dziś...W tajemnicy każdego człowieka istnieje wewnętrzny krajobraz: z nietkniętymi równinami, z wąwozami milczenia, z niedostępnymi górami, z ukrytymi ogrodami.Antoine de Saint-Exupéry