Wykonanie

Ciasto mojego autorstwa. Połączyłam smaki na które akurat miałam ochotę i wyszło naprawdę pyszne wilgotne nie za słodkie ciasto idealne na niedzielne spotkanie rodzinne.
Biszkopt kakaowy Blaszka 26×26 cm5
jajek3/4 szklanki
cukru2/3 szklanki
mąki pszennej1/3 szklanki gorzkiego
kakaoBiałka oddzielić od zoltek.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą
soli. Następnie dodawać po łyżce
cukru i nadal ubijać.Następnie wlać po jednym
żółtku -zmiksować.Przesiać
mąkę z
kakao i wymieszać delikatnie szpatułką.Dno blaszki wyłożyć pergaminem.
Boków nie smarujemy
masłem.Wylewamy masę i pieczemy 30 -35 minut w 170 stopniach.Wyciągamy z piekarnika i rzucamy 3
razy o ziemię z wysokości 50 cm.Pozostawiamy do wystudzenia.Masa
jabłkowa:Litrowy słoik
jabłek mus lub cząstki2
galaretki cytrynowegocukier jeśli zajdzie potrzebaJa miałam słoik
jabłek pokrojonych w kostkę z
rodzynkami.Przełożyła je do garnka,podgrzałam,zblendowałam i dodałam
galaretki w proszku.Wymieszałam i pozostawiam do wystudzenia.pół kilograma
sera białego półtłustegojeden
budyń śmietankowy350 ml
mleka2 łyżki
cukruBudyń ugotowałam w 350 ml poslodzonego
mleka odstawiłam do całkowitego wystudzenia.Gdy
budyń będzie zimny do miksera władamy
ser i ucieramy dodajemy po łyżce budyniu-miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Biszkopt kroimy na pół.Wkładamy dolna część
biszkoptu do formy w której się piekł.Nakładamy masę z
jabłek na to krem budyniowy.Zostawiamy 5 łyżek kremu aby pokryć nim górę ciasta.Masy przykrywamy
biszkoptem pokrywamy reszta kremu.Posypałam górę ciasta zblendowanymi
sezamkami ale idealne będą też
orzechy.Włożyć na kilka godzin do lodówki.