ßßß
Składniki:1 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego lub drobiowego)1- 1,5 szt świeżej papryki (w tym rozdaniu użyłam po połowie czerwonej, żółtej i zielonej)2 średnie marchewki1 cebula2 jajka4 ząbki czosnku2 łyżki ostrej musztardy1 łyżka suszonego oregano (opcjonalnie)sól, pieprz, ewentualnie curryPaprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Marchew brać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać.Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na podłużną blaszkę z papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.Po przestudzeniu kroić w plastry, podawać z chrzanem.