Wykonanie
Lubię
ryby bardzo, a niestety chłop mój nie :( Dlatego też kombinuję jak mu je podać, żeby chciał zjeść. Po pierwsze nie
będę gotować dwóch różnych obiadów dla nas dwojga, a po drugie
ryby jeść trzeba bo zdrowe i takie tam bla bla. Mój mężczyzna nie umie odmówić zjedzenia czegoś nad czym się napracowałam dlatego tym razem wykombinowałam kotlety
rybne. Pracy mnie to kosztowało sporo, ponieważ wymyśliłam sobie, że zamiast zemleć
rybę w maszynce, posiekam ją.
Powiem wam szczerze, że jeśli nie macie dobrze
ostrego noża (mnie się wydawało, że mam) to nie jest to najszczęśliwszy pomysł.
Skład:2
filety rybne1
cebula2
jajka1 łyżeczka
musztardybułka tartakopereksólpieprz cytrynowyolej do smażeniaWykonanie:
Rybę musimy zemleć lub drobniutko posiekać (nie polecam), a
cebulę posiekać i zarumienić na
oleju. Następnie dodajemy
jajka,
musztardę, 2 łyżki
bułki tartej, garść posiekanego
kopru, ostudzoną
cebulkę,
sól i
pieprz do smaku. Formujemy kotlety jak mielone, obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu.Doskonałym dodatkiem do kotletów jest surówka z
kiszonej kapusty !Zając