ßßß
Składniki :1 kostka margaryny1/2 l. mleka2 budynie śmietankowe4 łyżki cukru1 cukier waniliowy2 żółtkaMasa z galaretką :1 puszka brzoskwiń2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wodyMasa z nutellą40 gad kremu Nutella1 pokruszony wafelBita śmietana:1/2 l. śmietany kremówki3 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wodybiszkopt jasny z 4 jajbiszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić kisielem wiśniowym)biszkopt czekoladowy z 4 jajWykonanie:Upiec biszkopty i wystudzić.Z mleka, cukru, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, wystudzić i dodawać porcjami do utartej margaryny .Z brzoskwiń odlać sok, dodać wodę, rozpuścić w tym galaretki, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki. Krem Nutella rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać pokruszony wafel.Kremówkę ubić z cukrem dodając letnią rozpuszczoną żelatynę. Na spód ułożyć biszkopt czerwony, wyłożyć masę z Nutellą, na to biszkopt biały, masa budyniowa, na tym ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu, wolną przestrzeń wypełnić galaretką z owocami, przykryć bitą śmietaną, wierzch oprószyć kakao.Całość schłodzić.