ßßß

Upiec biszkopt jasnyUpiec biszkopt różowy i część maki zastąpić dodając wiśniowy kisielUpiec biszkopt ciemny o połowę mniejszy od pozostałych ( z mniejszej ilości jaj)masa budyniowa:pół litra mleka2 budynie śmietankowe bez cukru4 łyżki cukru kryształu1 cukier waniliowy2 żółtka1 kostka masłaZ mleka cukru, cukru waniliowego, żółtek i budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć dodając przestudzony budyń.masa z galaretką:1 puszka brzoskwiń2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe¾ szklanki wodySok z owoców odlać, dodać wodę.Rozpuścić galaretkę według przepisu, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretkimasa z nutellą:40 dag kremu nutella1 listek waflakrem rozgrzać (na parze wodnej)dodać pokruszony wafel, wymieszaćmasa z bitej śmietany:0,5 l. śmietany kremówki3 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatyny na 1/3 szklanki wodyŚmietanę ubić z cukrem, dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie.PRZEŁOŻENIE CIASTAbiszkopt jasnymasa z nutelląbiszkopt różowymasa budyniowaułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptuwolną przestrzeń wypełnić masą galaretką i brzoskwiniamimasa z bitej śmietany na wierzch przez sitko pokruszyć kakao