ßßß Cookit - przepis na Pstrąg

Pstrąg

nazwa

Wykonanie

Maślanko-czosnkowy pstrąg Prosty i łatwy do zrobienia oraz zdrowy i soczysty.
Składniki:
Pstrąg
Cytryna
Przyprawa do ryb i owoców morza
Sól
Pieprz
Kapusta do wyłożenia sitka
Farsz: masło, czosnek, natka pietruszki, tymianek, otarta skórka z cytryny
Przygotowanie:
Rybę nacieramy przyprawą na zewnątrz i w środku według uznania. Pamiętajmy, iż w przyprawie do ryb znajduje się już sól, więc jeśli nie musimy nie dodajemy jej w ogóle. W środku ryby umieszczany 3/4 farszu - a następnie zewnętrzną część skrapiamy cytryną i nacieramy pozostałą częścią farszu. Rybę układamy w folii, możemy dodać kilka obranych i pokrojonych w słupki warzyw np. marchewkę, porę, pieczarki i wstawiamy do piekarnika i przykrywamy. Ryba taka robi się ok. 50 minut w 180st.C.Jako dodatek polecam ziemniaki pieczone w piekarniku z rozmarynem osypane papryczką chili i pieprzem świeżo zmielonym. Ziemniaki są delikatnie skropione oliwą z oliwek
Smacznego!
Następny rybny przepis to będzie okoń na parze z ziołami;)
Źródło:http://mkgotuje.blogspot.com/2013/04/maslano-czosnkowy-pstrag.html