ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg
Składniki
Czosnek
Pstrąg
Cytryna
Przyprawa do ryb
Owoce morza
Sól
Pieprz
Kapusta
Masło
Natka pietruszki
Tymianek
Skóra z cytryny
Ryba
Okoń
Zioła
Wykonanie
Maślanko
-
czosnkowy
pstrąg
Prosty i łatwy do zrobienia oraz zdrowy i soczysty.
Składniki:
Pstrąg
Cytryna
Przyprawa do ryb
i
owoców morza
Sól
Pieprz
Kapusta
do wyłożenia sitkaFarsz:
masło
,
czosnek
,
natka pietruszki
,
tymianek
, otarta
skórka z cytryny
Przygotowanie:
Rybę
nacieramy
przyprawą
na zewnątrz i w środku według uznania. Pamiętajmy, iż w
przyprawie
do ryb znajduje się już
sól
, więc jeśli nie musimy nie dodajemy jej w ogóle. W środku
ryby
umieszczany 3/4 farszu - a następnie zewnętrzną część skrapiamy
cytryną
i nacieramy pozostałą częścią farszu.
Rybę
układamy w folii, możemy dodać kilka obranych i pokrojonych w słupki warzyw np.
marchewkę
,
porę
,
pieczarki
i wstawiamy do piekarnika i przykrywamy.
Ryba
taka robi się ok. 50 minut w 180st.C.Jako dodatek polecam
ziemniaki
pieczone w piekarniku z
rozmarynem
osypane
papryczką chili
i
pieprzem
świeżo zmielonym.
Ziemniaki
są delikatnie skropione
oliwą z oliwek
Smacznego!Następny
rybny
przepis to będzie
okoń
na parze z
ziołami
;)
Źródło:
http://mkgotuje.blogspot.com/2013/04/maslano-czosnkowy-pstrag.html
Przepisy powiązane
Salmon in herbs 'en papillote' - łosoś w ziołach w papilotach
Salmon in herbs 'en papillote' - łosoś w ziołach w papilotach
Salmon in herbs 'en papillote' - łosoś w ziołach w papilotach
Salmon in herbs 'en papillote' - łosoś w ziołach w papilotach
Salmon in herbs 'en papillote' - łosoś w ziołach w papilotach
Składniki powiązane (0)