Wykonanie
I
love fish. But I realised that I haven't shared any fish recipes for a long
time!So
today I made salmon with broccoli and herbs. So simple yet so good:-)Kocham
ryby. Zdałam sobie sprawę, że bardzo dawno nie było tu żadnego przepisu z ryb! Więc dziś zrobiłam
łososia z
brokułami I
ziołami. Bardzo prosty a jakże smaczny:-)For 2 portions we will need:2 portions of salmon1 lemonLemon zestFew thyme springsSmall handful of parsley leafs1 garlic cloveSalt and pepper1 tablespoon of butter250g broccoliNa 2 porcje potrzebne nam będą:2 kawałki
łososia1
cytrynaSkórka z cytrynyKilka łodyg
tymiankuMała garść
natki pietruszki1 ząbek
czosnkuSól I
pieprz1 łyżka
masła250g
brokułówMethod:Pre-heat the oven to 170°C.To prepare the salmon, place it in the ovenproof dish covered with the baking paper. Put the thyme and parsley on top with the half of lemon cut in chunks. Put in the garlic clove and the knob of butter. Sprinkle with salt and pepper. Seal the baking paper like a bag.Bake for about 15 minutes. Check if it is done before you take it out. In the meantime boil broccoli in lightly salted water for 5 minutes max.
Serve with slices of lemon, some parsley leafs and lemon zest.Wykonianie:Piekarnik rozgrzewamy do 170°C.
Łososia układamy na papierze do pieczenia w żaroodpornym naczyniu. Na nim układamy
tymianek I
natkę I połowę
cytryny pokrojoną w cząstki. Do tego dorzucamy ząbek I
masło. Doprawiamy
solą I
pieprzem. Papier składamy jak torebkę I pieczemy ok 15 minut ale trzeba spawdzić zanim wyjmiemy
łososia.W międzyczasie gotujemy
brokuły przez ok 5 minut w lekko osolonej wodzie.Podajemy pastrami
cytryny, świeżą
natką I
skórką z cytryny.Smacznego!