ßßß
Niby nic, ale efekt jest :)Składniki:- podwójna pierś kurczaka- 1/2 (lub 1 mała) główki kapusty pekińskiej- 1 puszka kukurydzy- 2 duże pomidory- 1 świeży ogórek- 2 czerwone cebule- 2/3 szklanki majonezu- przyprawa do gyrosa (ja użyłam Knorra)- 2/3 sosy sałatkowe (tez Knorr) grecki lub włoski- tłuszcz do smażeniaPrzygotowanie:1. Pierś myję i kroję w cienkie paski. Wrzucam w przyprawę i pozostawiam tak jak długo się da.2. Warzywa myję.3. Szatkuję kapustę, kukurydzę odsączam z sosu, cebulę kroję w pióra.4. Kurczaka podsmażam. Jeśli ma za dużo tłuszczu dla Was możecie odsączyć go na papierowym ręczniku.5. Sosy sałatkowe mieszam z wodą i majonezem (róbcie według uznania - ja często daje więcej sosów, bo lubię ich intensywny smak), odstawiam żeby smaki się trochę przegryzły.6. Ogórki i pomidory kroję w kostkę.7. W misce/salaterce układam: 3/4 kapusty, kurczaka, 2/3 sosu, cebula, ogórek, kukurydza, pomidor, reszta kapusty i sosu na górę. Sposób ułożenia pozostawiam do indywidualnej modyfikacji ;)))Na zdrowie! :)