Wykonanie
Niby nic, ale efekt jest :)Składniki:- podwójna
pierś kurczaka- 1/2 (lub 1 mała) główki
kapusty pekińskiej- 1 puszka
kukurydzy- 2 duże
pomidory- 1 świeży
ogórek- 2
czerwone cebule- 2/3 szklanki
majonezu-
przyprawa do gyrosa (ja użyłam Knorra)- 2/3
sosy sałatkowe (tez Knorr) grecki lub włoski- tłuszcz do smażeniaPrzygotowanie:1. Pierś myję i kroję w cienkie paski. Wrzucam w
przyprawę i pozostawiam tak jak długo się da.2. Warzywa myję.3. Szatkuję
kapustę,
kukurydzę odsączam z sosu,
cebulę kroję w
pióra.4.
Kurczaka podsmażam. Jeśli ma za dużo tłuszczu dla Was możecie odsączyć go na papierowym ręczniku.5.
Sosy sałatkowe mieszam z
wodą i
majonezem (
róbcie według uznania - ja często
daje więcej
sosów, bo lubię ich intensywny smak), odstawiam żeby smaki się trochę przegryzły.6.
Ogórki i
pomidory kroję w kostkę.7. W misce/salaterce układam: 3/4
kapusty,
kurczaka, 2/3 sosu,
cebula,
ogórek,
kukurydza,
pomidor, reszta
kapusty i sosu na górę. Sposób ułożenia pozostawiam do indywidualnej modyfikacji ;)))Na zdrowie! :)