ßßß
składniki na 12-14 sztuk1 1/2 szklanki mąki orkiszowej1/2 szklanki mielonych migdałówszczypta soliłyżeczka sodyłyżeczka proszku do pieczenia2-3 łyżeczki cynamonuszczypta imbiru3/4 szklanki cukru trzcinowego2 jajka1/2 szklanki oleju1/2 szklanki mlekałyżka ekstraktu z wanilii50 g marcepanu250 g borówek amerykańskichW jednej misce mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia i sodą, w drugiej jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mleko i ekstrakt z wanilii, dokładnie wymieszać. Połączyć obie masy i mieszać, aż wszystkie składniki będą wilgotne. Marcepan pokroić w niewielką kostkę, następnie wraz z borówkami dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy na muffiny.Piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!
***Przepis dodaję do konkursu 'Moje wypieki i desery na każdą okazję', w którym nagrodą jest zestaw niezwykle słodkich książek. :)Więcej o książkach przeczytacie na stronie: www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki