Wykonanie
            Sezon na 
dynię w pełni, po daniach wytrawnych przyszedł czas na te słodkie. Były już 
dyniowe placuszki z 
cynamonem, a teraz 
pora na ekspresowe 
dyniowe muffiny. Muffinki są mięciutkie i mega wilgotne idealnie sprawdzą się na deser lub słodką przekąskę w ciągu dnia.Składniki:1   1/2 szklanki dyni startej na drobnych oczkachSuche:1 1/2 szklanki 
mąki2/3 szklanki 
cukru1 1/2 łyżeczki 
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki 
sodyszczypta 
soliszczypta 
imbiru1/2 łyżeczki 
cynamonu1 łyżeczka 
cukru z 
waniliąMokre:2 
jajka1/2 szklanki 
oleju80 ml gęstego 
jogurtu greckiego

W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Połączyć składniki mokre z suchymi. Dodać startą 
dynię i niedbale wymieszać. Ciasto nakładać do foremek do 2/3 wysokości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Smacznego!