Wykonanie
Kolejny przepis od Małgorzaty :)Maila, w którym przysłała mi przepis, zatytuowała własnie Vege wiosna, więc tak też postanowiłem nazwać jej
sałatkę. Przyznam szczerze, że sam od niedawna (w związku właśnie z wiosną) żywię się
sałatkowo więc przepis oczywiście przetestuję.A Małgorzata pisze tak:
"Wiosna to taki czas, kiedy porcje
mięsa obecne w mojej diecie zmniejszają sie niemal do
zera. I tak do jesieni. Zatem witaj vege wiosno!!! Przepis na
sałatkę podobny do kiedyś już prezentowanej - ale ku pamięci:
sałata zwykła podarta palcami (NIE KROJONA!!!!)
pomidorogórekczerwona cebulakukurydzaoliwa z oliwek,
suszone pomidory,
sól,
pieprz,
zioła wedle uznaniaAle... czymże jest taka zwykła
sałatka bez dodatku? Jednynie zwykłą
sałatką. Tym razem postanowiłam zrobić do niej moje ulubione kuleczki
ryżowe z
serem.
Ryż - najlepszy taki, który będzie się kleił
jajkobułka tartaUgotowany w proporcji 1:2
ryż z
solą i
szafranem nalezy odstawic do chwili całkowitego ostygniecia. Następnie wbić
jajko i dodać troszeczkę
bułki tartej. Wszystko wymieszać. Teraz wystarczy tylko lepić kulki wpychając do środka kawałki
sera . Następnie otoczyć je w
bułce tartej i na rozgrzanym tłuszczu usmażyć jak klasyczne kotlety mielone.Czy trzeba więcej ?? Ja mogłabym jeść to codziennie ;DPZDR, M"
Kurcze, te kulki
ryżowe naprawdę robią na mnie wrażenie :)