ßßß
Farsz jest identyczny jak w faszerowanych wędlinach. Jajka kroję na małą kostkę, mieszam z majonezem, doprawiam. Nakładamy nadzienie na ogórkowe łódeczki.
Kawałki jak najbardziej mogą zostać takie długie, ale ja wolałam podzielić na 3 części. Przyozdobiłam kiełkami każdy z osobna:)
Ostatniego ogórka pokrojonego w plastry (każdy zwijam w literę S) nadziewam na wykałaczkę. Plastry sera dzielę na 2cm plasterki i robię to samo. Na koniec całość polewam oliwą z oliwek, posypuję koperkiem i doprawiam:)
Kolejny mój pomysł:opakowanie szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej lub wędzonej3 grube plastry sera mimolette3 grube plastry sera lazurkilka liści sałaty salanova (może być każda inna!)Plastry szynki kroję wzdłuż. Plastry serów w prostokąty. Sery zawijam w szynkę i nadziewam na wykałaczki. Całość kładę na sałacie.
Wracając do faszerowanej szynki, tak wygląda efekt końcowy. Podzieliłam długie roladki na mniejsze części - kroiłam na skos. Kawałki małe - idealne na jeden kęs!
Faszerowana szynka i faszerowane ogórki :)


Do całości podałam różowe wino półsłodkie, bagietki czosnkowe.Moja mama zaś zrobiła sałatkę z kalafiorem, pomidorem, jajkiem, cebulką i majonezem! Pychota!Uwielbiam takie wieczory!