ßßß
 
            
        
 SKŁADNIKI1 kg g mielonego mięsa z szynki2 woreczki ryżu1/2 główki kapusty białej1 puszka przecieru pomidorowego1 cebulasól, pieprz1 łyżka oleju do smażenia1/2 szklanki śmietany1/2 litra wodyWYKONANIE:Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę.\
SKŁADNIKI1 kg g mielonego mięsa z szynki2 woreczki ryżu1/2 główki kapusty białej1 puszka przecieru pomidorowego1 cebulasól, pieprz1 łyżka oleju do smażenia1/2 szklanki śmietany1/2 litra wodyWYKONANIE:Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę.\ Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Niektórzy obsmażają. Pomijam ten etap Gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym.Pastę pomidorową wodę, śmietanę rozbijamy razem w oddzielnym naczyniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy gołąbki.
Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Niektórzy obsmażają. Pomijam ten etap Gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym.Pastę pomidorową wodę, śmietanę rozbijamy razem w oddzielnym naczyniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy gołąbki. Pieczemy pod przykryciem, w temperaturze 180 stopni ok. 1 godzinę. Smakują tak, jak gołąbki. Natomiast my zaoszczędzamy zawijania.
Pieczemy pod przykryciem, w temperaturze 180 stopni ok. 1 godzinę. Smakują tak, jak gołąbki. Natomiast my zaoszczędzamy zawijania.

 SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.