Wykonanie
Z 6 zasadzonych krzaczków wyrósł tylko jeden. Do tego urosła tylko 1
dynia nadająca się do nadziania. Jest niby jeszcze jedna, ale chyba dla krasnoludka. Dlatego zostanie jako ozdoba. Ta jedna, jedyna została nafaszerowana i zjedzona przeze mnie. Było pysznie, szkoda, że nie będzie powtórki.
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2011_slash_10_slash_Dynia-faszerowana/l/-747659131.JPG)
Składniki:
dyniamięso mielone (u mnie
szynka)
cebulagorgonzola
sól,
pieprzolejWykonanie:
Cebulę szatkujemy. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju, dodajemy
mielone mięso i smażymy.
Dynię myjemy, odcinamy wierzch i wydrążamy środek. Miąższ kroimy na kawałki. Usmażone
mięso, kawałki dyni i pokruszony
ser mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy farszem
dynię i przykrywamy ją odkrojoną "czapeczką". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut.
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2011_slash_10_slash_Dynia-faszerowana/l/159890968.JPG)
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2011_slash_10_slash_Dynia-faszerowana/l/1491437075.jpg)
/wydrukuj przepis/