Uwielbiam kurczaka w warzywach a jeszcze bardziej polubiłam go gdy dodałam dużą ilości śmietanki 30%, wprowadziła ona w potrawę słodką i łagodną nutę.2 piersi z kurczaka1 marchew1 mała cukinia1 czerwona papryka1 cebula2 bulionetki Knorra do duszonego kurczaka1 szklanka śmietany 30%3 łyżki masłaMarchewkę obrać i pokroić w plasterki, cukinie w kostkę, paprykę w paski, a cebulkę poszatkować.2 łyżki masła rozpuścić dodać marchew i dusić około 10 minut, następnie dodać pozostałe warzywa i dalej dusić do ich miękkości.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, dodać bulionetki i usmażyć na 1 łyżce masła, następnie dodać do warzyw, zalać śmietaną i dusić na małym ogniu do czasu zagotowania. Jeżeli chcemy aby potrawa była bardziej zawiesista to można zaciągnąć 2 łyżkami mąki rozmieszanymi w 1/3 szklance wody.