Danie kuchni francuska wzbogacona o kurczaka. Pożywne, pyszne, kolorowe i pełne witamin danie.Ratatouille z kurczakiem (2porcje)1 pierś z kurczaka2 łyżki oliwy1 marchewka1/2 cebuli2 ząbki czosnku1 papryka czerwona200 g bakłażana200 g cukinii200 g świeżych pomidorówsól/pieprz/chilli/bazyliaKurczaka pokroić i zamarynować z oliwie i ulubionych przyprawach. Włożyć na 1h do lodówki.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać pokrojoną marchewkę, cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną paprykę. Smażyć na średnim ogniu (nie rumieniąc) przez około 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodać zamarynowanego kurczaka i smażyć kilka minut. Przesunąć warzywa na boki patelni, w środek wlać kolejną łyżkę oliwy i dodać pokrojonego w kosteczkę bakłażana oraz cukinię. Smażyć przez około 4 minuty aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać sparzone i obrane pomidory. Doprawić i smażyć przez około 1 - 2 minuty.