ßßß
Składniki:dwie piersi z kurczaka1 czerwona papryka1 zielona paprykajarzyna z rosołu (marchew, pietruszka, seler)cukiniacebulaczosnekprzyprawy (sól, pieprz, tymianek, domowa vegeta)odrobina masłatorebka do pieczenia
Sposób przygotowania:pierś z kurczaka nacinamy w środku nożem (delikatnie , żeby nie przeciąć / lub rozbić)do kieszeni lub na rozbitą pierś nakładamy przyprawy wedle uznania ( domowa vegeta, sól, pieprz tymianek i trochę masłapaprykę (obraną ze skórki), cukinię i jarzynę pokrojona w kostkę - umieszczamy w kieszeni drobiowej i związujemy nicią lub długą wykałaczką tak żeby utworzyć roladęcałość smarujemy przyprawami i do lodówki na przynajmniej ½ godz.roladę wkładamy do torebki do pieczenia, dodajemy pozostałą paprykę, czosnek, cebulę, trochę masła, odrobina wody i zamykamy dokładnie torebkę do pieczeniaod góry torebkę nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczką aby podczas pieczenia nie pękławkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku przez ok. 50 min w 180stRolada jest bardzo smaczna i zapewne dużo bardziej dietetyczna niż tradycyjna rolada śląskaSMACZNEGO