ßßß

Składniki:zielona pasta curry500 g kurczakamleczko kokosowe-mała puszka1 marchewka1 papryka3 szalotki1 ząbek czosnku1 cukiniaświeży imbir (ok 2 cm)garść orzechów ziemnych- niesolonychsól, pieprzolej1 limonkaKurczaka kroimy w paseczki. Marchewkę, cukinię, paprykę, czosnek, imbir oraz cebulki kroimy wedle swoich upodobań. Do mocno rozgrzanego z olejem woka wrzucamy kurczaka, dodajemy 1 łyżeczkę pasty curry i smażymy około 2 minut. Następnie dodajemy pokrojoną marchew, paprykę, cukinię, cebulę, czosnek oraz imbir i smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie zalewamy całość mleczkiem kokosowym wymieszanym z 2 łyżeczkami zielonej pasty curry, doprawiamy solę i pieprzem, dodajemy orzechy i całość gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu. Na sam koniec polewamy troszeczkę sokiem z limonki.