ßßß

Składniki dla 2 osób:3 duże buraki1/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej1/4 szklanki mleka kokosowego1 cebula2 ząbki czosnku1 małe jabłko1 cm świeżego imbiru1/2 łyżeczki curryszczypta nasion mielonej kolendry1 łyżka oleju kokosowegosól morskapestki dyni do posypaniaBuraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W garnku podsmażamy na oleju kokosowym pokrojoną cebulę, czosnek oraz starty imbir. Na koniec dodajemy curry i kolendrę, mieszamy. Dodajemy obrane i pokrojone w kawałki buraki oraz jabłko, zalewamy wodą do 3/4 warzyw. Solimy. Gotujemy 15 minut, pod koniec wrzucamy kaszę i wlewamy mleko kokosowe. Przed podaniem miksujemy i posypujemy pestkami dyni.Smacznego!