Takie dania należą do moich ulubionych, bo przygotowuje się je błyskawicznie, są niezwykle sycące i bardzo smaczne. Do tego pikantne w sam raz. To taka gęściejsza wersja mojej zupy meksykańskiej .Składniki:3 ząbki czosnku2 cebule2 czerwone papryki1 papryczka chili50 dag karczku wieprzowego1 puszka fasolki czerwonej1 puszka pomidorów bez skórkipieprzsól1 łyżeczka papryki słodkiejponadtoolejmakaron PenneKarczek mielimy (używamy tarczy o drobnych oczkach). Cebule kroimy w piórka, a ząbki czosnku w plasterki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Chili kroimy w drobną kosteczkę (możemy usunąć pestki). Fasolkę odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 5 łyżek oleju. Smażymy na nim cebule i płatkiczosnku. Po około 5 minutach dodajemy paprykę czerwoną i chili, a po kolejnych 5 minutach mięso. Smażymy je na wolnym ogniu 20 minut. Następnie dodajemy fasolkę i pomidory z puszki razem z sosem. Całość doprawiamy do smaku i dusimy kolejne 20 minut pod przykryciem.Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy go. Rurki układamy na talerzu. Polewamy je pikantną potrawką.