ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni z pieczarkami w sosie pomidorowo-paprykowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni z pieczarkami w sosie pomidorowo-paprykowym
Składniki
Cannelloni
Pieczarki
Cebula
Czosnek
Tymianek
Gałka muszkatołowa
Olej rzepakowy
Wino białe wytrawne
Bułka tarta
Pomidor
Papryka czerwona
Sól
Pieprz
Żółty ser
Wykonanie
Wiem trochę późno dziś pojawiam się z
pieczarkowym
przepisem, szczególnie, że rozpoczęty o północy
Pieczarkowy
Tydzień 2013 to moja akcji…niestety choróbsko nadal trzyma mnie swoją mocną łapą…jednak nie dałam za wygraną i przygotowałam pyszne danie
makaronowe
z
pieczarkami
. Jego przygotowanie nie zajęło mi zbyt wiele czasu.Inspiracją do tego dania był przepis na
grzybowe
cannelloni
z książeczki Kuchnia niskotłuszczowa Kathryn Hawkins.
Składniki na 2 osoby:8
cannelloni
200 g
pieczarek
1
cebula
1 ząbek
czosnku
1/2 łyżeczki
tymianku
1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej
2 łyżki
oleju rzepakowego
kieliszek
wytrawnego białego wina
2 łyżki
bułko tartej
1 puszka
pomidorów
krojonych1
czerwona papryka
sól
,
pieprz
ser żółty
do posypania1.
Cebulę
i
czosnek
posiekać. Podsmażyć w rondlu na 2 łyżkach
oleju rzepakowego
.2. Do podsmażonej
cebuli
i
czosnku
dodać pokrojone w półplasterki
pieczarki
oraz
tymianek
i
gałkę muszkatołową
. Wymieszać, zalać
winem
i gotować około 10 minut do prawie całkowitego odparowania.3. Oczyszczoną z nasion
paprykę
zmiksować razem z
pomidorami
oraz
solą
i
pieprzem
.4.
Pieczarki
wymieszać z
bułką tartą
i tak przygotowanym nadzieniem napełniać
cannelloni
.5. Na dno naczynia żaroodpornego wylać połowę sosu. Ułożyć nadziane
cannelloni
i zalać resztą sosu. Sos powinien całkowicie zakryć
makaron
.6. Piec ok. 35 minut w temperaturze 200 ºC.7. Podawać posypane
serem żółtym
.To pierwszy przepis w ramach akcji
Pieczarkowy
Tydzień 2013. Zapraszam do aktywnego udziału!
Źródło:
http://mopswkuchni.net/2013/04/18/cannelloni-z-pieczarkami-w-sosie-pomidorowo-paprykowym
Przepisy powiązane
KROKIETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM
Lasagne z cukinią
Pieczarki faszerowane pastą paprykowo-bakłażanowo-pomidorową
Pieczarki faszerowane
Zapiekanka z pieczarkami i szynką.
Składniki powiązane (0)