ßßß
Zostawiam Was z pysznym przepisem na „Wielkanocne babeczki z niespodzianką” prosto z USA (przepis zaczerpnięty z dodatku do Gazety Wyborczej Palce lizać z 27 marca 2012 r.) – z moim zmianami, albowiem krem zrobiłam wg przepisu na wielkanocne babeczki z białym kremem z Anglii, który znajdował się obok tych amerykańskich w ww. gazecieSkładniki na 12 sztuk:1 i 1/4 szklanki mąki pszennej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka cukru120 g miękkiego masła2 jajka1/2 szklanki mlekaopakowanie cukru z prawdziwą wanilią12 czekoladowych jajeczekkrem:120 g serka do serników1/2 kostki miękkiego masła1/4 szklanki cukru pudru12 czekoladowych jajeczek1. 12 czekoladowych jajeczek wstawić na 3 godziny przed przygotowywaniem babeczek do lodówki.2. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.3. Ubić mikserem masło z cukrem. Cały czas miksując dodawać stopniowo jajka, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem i mleko. Wyrobić na gładką masę.4. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 2/3 wysokości.5. Do środka każdej babeczki włożyć zamrożone jajko czekoladowe.6. Piec 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.7. Gdy babeczki ostygną, zrobić krem. Zmiksować serek z masłem i cukrem.8. Przełożyć krem do szprycy i zrobić „czapeczki” babeczką (w sumie motyw na czasie z uwagi na śnieg za oknem)9. Udekorować każdą babeczkę jajkiem czekoladowym.10. Przechowywać w pojemniku w lodówce do 2 dni.Mam nadzieję, ze moje zestawienie przepisów wielkanocnych Wam się przydało!Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki Mirabelki.