ßßß

Jak mięso się już usmaży dokładamy pomidory. Ja dodałem 2 słoiczki własnego przecieru z których jeden zrobił się bardziej na koncentrat dlatego widać wyraźną różnicę w kolorze.
Całość smażymy około 10 minut. Jeżeli dodalibyśmy surowe pomidory lub z puszki smażylibyśmy około 30-40 minut aby odparować sos do mniej więcej takiej konsystencji jak na poniższym obrazku.Dodajemy zioła: bazylia, oregano, chili, papryka czerwona i dosalamy do smaku. Jeżeli pomidory są mało słodkie czasem dokładam pół łyżeczki cukru.W tym momencie jest też czas żeby dodać startą marchew. Osobiście nie przepadam za takim sosem bolognese więc jej nie dodałem.
Przygotowuję makaron. Dobrym sposobem na otworzenie paczki z makaronem jest mocno chwycić zamkniętą paczkę w dłoń i uderzyć długim końcem o podłogę. Paczka powinna się sama, równo otworzyć jak na poniższym obrazku:
Gotowe danie posypujemy serem, najlepiej parmezanem. Danie z poniższego obrazka posypałem mozarellą na specjalne zamówienie 🙂Możemy też dodać liście świeżej bazylii której dzisiaj u mnie zabrakło 🙁
SMACZNEGO !!!