Wykonanie

Druga odsłonasmakowitych
grzybów.Wystarczyumyć je delikatnie,po czym osuszyć.Zwyklepozostawiam je na kratce,blaszkami do dołu,żeby ociekły.Po jakiś czasie,papierowym ręczniczkiem delikatniepozbywam sięnadmiaru
wody.Tym razem prezentuję boczniaki smażone.Podobnie, jak w przypadku
schabowych kotletów, potrzebna jest
mąka,
jaja i
bułka tarta,którą mieszam z
płatkami owsianymi,
solą i
pieprzem.Kapelusze obtaczam w
mące, rozmąconym
jajku,
bułce z
płatkami - i smażę na rozgrzanym
oleju z obu stron.Do
jajek także dodaję odrobinę
soli i
pieprzu.Do smażonych
grzybów, doskonale pasuje
sałata z
pomidorami,
rzodkiewką,
szczypiorkiem i cząstkami
smażonego boczku.Przed samym podaniem można polać ją sosem z
soku cytrynowego,
musztardy,
oliwy i kilku
kaparów.Smacznego :)