ßßß
Druga odsłonasmakowitych grzybów.Wystarczyumyć je delikatnie,po czym osuszyć.Zwyklepozostawiam je na kratce,blaszkami do dołu,żeby ociekły.Po jakiś czasie,papierowym ręczniczkiem delikatniepozbywam sięnadmiaru wody.Tym razem prezentuję boczniaki smażone.Podobnie, jak w przypadku schabowych kotletów, potrzebna jest mąka, jaja i bułka tarta,którą mieszam z płatkami owsianymi, solą i pieprzem.Kapelusze obtaczam w mące, rozmąconym jajku, bułce z płatkami - i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.Do jajek także dodaję odrobinę soli i pieprzu.Do smażonych grzybów, doskonale pasuje sałata z pomidorami, rzodkiewką,szczypiorkiem i cząstkami smażonego boczku.Przed samym podaniem można polać ją sosem z soku cytrynowego, musztardy,oliwy i kilku kaparów.Smacznego :)