Szybka sałatka na kolację w małym gronie lub na wielką imprezę. Błyskawiczne przygotowanie sprawia, że nie trzeba długo stać w kuchni i można cieszyć się różnorodnością jej smaków. Pasuje też jako przekąska do pracy czy szkoły. Żeby zmniejszyć jej kaloryczność wystarczy nie dodawać majonezu, wtedy tylko trzeba ją bardziej doprawić. Smacznego.Składniki:1 opakowanie paluszków krabowych (nie mrożonych)4 ugotowane na twardo jajka3 duże ogórki konserwowecebuladymka + szczypiorpół puszki groszkupapryka czerwona1 duży ząbek czosnkumajonez, pół małego jogurtu naturalnegoprzyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, lubczykPrzygotowanie:Majonez (3 duże łyżki) wymieszać z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami. Wszystkie składniki pokroić w grubą kostkę (tylko cebulę należy posiekać). Wymieszać w misce i podawać schłodzone.