ßßß
Składniki:1 opakowanie tortellini w mięsem;6 ogórków konserwowych;5 jajek na twardo;1 mała główka czosnku;pęczek szczypiorku;puszka groszku konserwowego;puszka kukurydzy;4 łyżki stołowe majonezu;4 łyżki stołowe jogurtu (ja użyłam greckiego);sól, pieprz do smaku.Wykonanie:Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy. Jajka i ogórki kroimy w kostkę. Ogórki, groszek i kukurydzę odsączamy na sicie. Szczypiorek drobno kroimy. Majonez łączymy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.Ostudzone tortellini mieszamy z groszkiem, kukurydzą ogórkiem, jajkami, szczypiorkiem i sosem czosnkowym.Odstawiamy do lodówki, aby sałatka „przegryzła się”Smacznego!