Wykonanie
22 października 2014Składniki:1 długi pasek
żeberek(ok 0,5kg.)10 średnich
ziemniaków2
marchewki1
cebulaMarynata:1 szklanka pikantnego
ketchupu2 łyżki
musztardy sarepskiej2 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki ciemnego
sosu sojowego1 łyżka
słodkiej papryki1 łyżeczka
chili1 łyżeczka
soli i
pieprzu

Przygotowanie:
Żeberka umyć,osuszyć,podzielić na mniejsze kawałki.
Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w ćwiartki.
Marchewki obrać,pokroić w plasterki,
cebulę w małą kosteczkę.Wszystkie składniki przełożyć do miski.Składniki marynaty połączyć razem,zalać
mięso z warzywami,wymieszać-odstawić na 1h.Do rękawa do pieczenia przełożyć zawartość miski.Piec 30 min. w 180st.Po tym czasie rozciąć rękaw piec kolejne 30 min.SmacznegoPost navigation← Zapiekane
kajzerki z
salami,
serem żółtym i
jajkiem to propozycja ciepłego śniadania lub kolacji.Tradycyjna kalafiorowa uszlachetniona delikatnym i bardzo cenionym
mięsem cielęcym. Moja półtora roczna córka zjadła chętnie dokładkę :) →