Wykonanie
10 kwietnia 2014Składniki na 4 tosty:Składniki podstawowe z zestawu:100 g,
makaronu spaghetti4 plastry
szynki4 plastry
sera żółtego4
jajka1 łyżka
ketchupu pikantnego1 łyżeczka
majonezusłodka paprykasól ,
pieprzolejpapier do pieczenia

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem
soli i
oleju. Odcedzamy ,przelewamy zimną
wodą , zostawiamy do ostygnięcia.W tym czasie 3
jajka gotujemy na twardo ok 5-6 min. Przelewamy zimną
wodą , obieramy , kroimy w plastry.
Ketchup mieszamy z ostatnim surowym
jajkiem solą ,
pieprzem-przelewamy do
makaronu , mieszamy dokładnie.
Makaron zwijamy tworząc " kromki
chleba" , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy " tost" układamy plaster
sera i
szynki. Zapiekamy 10 min w 180st. z termoobiegiem grzanie góra-dół.Grzanki przekładamy na talerz , układamy po 3 plasterki
jajka oraz odrobinę
majonezu wymieszanego ze
słodką papryką. Dekorujemy pokrojonym
ogórkiem i
natką pietruszki.SmacznegoPost navigation← Moja Gabi bardzo lubi połączenie
ryżu i warzyw. Danie jest smaczne i pełne witamin:)Głównie robiłam zwykłe kotlety jajeczne , te pulpeciki są na prawdę pyszne. Delikatne ,rozpływające się w ustach.Polecam na obiad do
ziemniaków i sałatki lub kolację do
pieczywa :) →