Wykonanie
11 maja 2014Składniki:2,5l. rosołu lub
bulionu drobiowego5
pomidorów3
marchewki500 ml
przecieru pomidorowego250 ml
śmietany 18%2 łyżki
masła śmietankowego1 łyżka
przyprawy do
pomidorów ew. suszonej
bazyliisól ,
pieprz wg. potrzeby
Makaron nitki

Przygotowanie:
Pomidory smażyć obrać ze skórki, pokroić w czwórki lub ósemki.
Marchewki obrać , umyć pokroić w malutką kostkę.W garnku w którym będziemy gotować zupę rozpuścić
masło ,włożyć
pomidory oraz
marchewkę.Smażyć do momentu powstawania gęstej masy pomidorowej.Zdjąć z gazu , zmiksować blenderem na pół gładki krem.Do gotowej masy pomidorowej dodać
przecier pomidorowy-połączyćCałość zalać rosołem ,wymieszać, doprawić
przyprawą do
pomidorów oraz
solą i
pieprzem wg potrzeby.Gotować razem ok 15 min.Odlać chochelkę zupy , wymieszać ze
śmietaną , przelać do garnka.W
między czasie ugotować
makaron wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem
soli i
oleju-odcedzić.Do talerzy włożyć ugotowany
makaron zalać zupą.SmacznegoPost navigation← Podobnie przygotowane
polędwiczki można kupić w fast-foodzie , można też przygotować samemu w domu.Są pyszne chrupiące i wyraziste w smaku,
zioła dodają im oryginalności :)Muszę nie skromnie powiedzieć że danie warte restauracji :) Wyszło nieziemsko pyszne a tak bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.Sezonowe warzywa,
jajko ,
ser i
szynka tego trzeba spróbować :) →