ßßß

Przygotowanie:Pomidory smażyć obrać ze skórki, pokroić w czwórki lub ósemki.Marchewki obrać , umyć pokroić w malutką kostkę.W garnku w którym będziemy gotować zupę rozpuścić masło ,włożyć pomidory oraz marchewkę.Smażyć do momentu powstawania gęstej masy pomidorowej.Zdjąć z gazu , zmiksować blenderem na pół gładki krem.Do gotowej masy pomidorowej dodać przecier pomidorowy-połączyćCałość zalać rosołem ,wymieszać, doprawić przyprawą do pomidorów oraz solą i pieprzem wg potrzeby.Gotować razem ok 15 min.Odlać chochelkę zupy , wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka.W między czasie ugotować makaron wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju-odcedzić.Do talerzy włożyć ugotowany makaron zalać zupą.SmacznegoPost navigation← Podobnie przygotowane polędwiczki można kupić w fast-foodzie , można też przygotować samemu w domu.Są pyszne chrupiące i wyraziste w smaku, zioła dodają im oryginalności :)Muszę nie skromnie powiedzieć że danie warte restauracji :) Wyszło nieziemsko pyszne a tak bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.Sezonowe warzywa, jajko , ser i szynka tego trzeba spróbować :) →