ßßß Cookit - przepis na Pomidorowa na smażonych pomidorach z makaronem

Pomidorowa na smażonych pomidorach z makaronem

nazwa

Wykonanie

11 maja 2014
Składniki:
2,5l. rosołu lub bulionu drobiowego
5 pomidorów
3 marchewki
500 ml przecieru pomidorowego
250 ml śmietany 18%
2 łyżki masła śmietankowego
1 łyżka przyprawy do pomidorów ew. suszonej bazylii
sól , pieprz wg. potrzeby
Makaron nitki
Przygotowanie:
Pomidory smażyć obrać ze skórki, pokroić w czwórki lub ósemki.
Marchewki obrać , umyć pokroić w malutką kostkę.
W garnku w którym będziemy gotować zupę rozpuścić masło ,włożyć pomidory oraz marchewkę.
Smażyć do momentu powstawania gęstej masy pomidorowej.
Zdjąć z gazu , zmiksować blenderem na pół gładki krem.
Do gotowej masy pomidorowej dodać przecier pomidorowy-połączyć
Całość zalać rosołem ,wymieszać, doprawić przyprawą do pomidorów oraz solą i pieprzem wg potrzeby.
Gotować razem ok 15 min.
Odlać chochelkę zupy , wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka.
W między czasie ugotować makaron wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju-odcedzić.
Do talerzy włożyć ugotowany makaron zalać zupą.
Smacznego
Post navigation
← Podobnie przygotowane polędwiczki można kupić w fast-foodzie , można też przygotować samemu w domu.Są pyszne chrupiące i wyraziste w smaku, zioła dodają im oryginalności :)
Muszę nie skromnie powiedzieć że danie warte restauracji :) Wyszło nieziemsko pyszne a tak bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.Sezonowe warzywa, jajko , ser i szynka tego trzeba spróbować :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/pierwszy-raz-gotowalam-zupe-z-tak-duza-iloscia-pomidorow-smazonych-na-masle-pierwszy-i-na-pewno-nie-ostatni-tak-dobrej-pomidorowej-jeszcze-nigdy-nie-jadlam-wszystkim-bardzo-smakowala