Wykonanie
Marchewka w tym wydaniu jest niezwykle uniwersalna.Soczysta,delikatna, aromatyczna i przede wszystkim pyszna. Świetnie smakuje podana na ciepło jak i również na zimno. Gdy zostanie, następnego dnia można ją podgrzać na łyżce
masła, lub odrobinie
wody.Składniki: 1 kg.
marchewki1kg. mięsistych
pomidorów2 łyżki
masła klarowanego2 łyżki
przecieru pomidorowego1 płaska łyżeczka
soli1 płaska łyżeczka
pieprzu1/2 łyżeczki
cukru Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło klarowane, smażyć
pomidory do momentu aż się rozpadną.W
między czasie obraną
marchewkę umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do
pomidorów.Dusić na minimalnym gazie do miękkości
marchwi.W trakcie duszenia dołożyć
przecier pomidorowy, doprawić
solą,
pieprzem i
cukrem.Wymieszać.
Smacznego