5 października 2014Składniki:3 jajka3 łyżki mleka5 plastrów salami z papryką1 mały pomidorsól,pieprzodrobina oleju lub masła do smażeniaPrzygotowanie:Żółtka oddzielić od białek.Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.Żółtka rozkłócić z mlekiemsola i pieprzem.Salami pokroić na mniejsze kawałki,pomidora w kostkę.Na patelni rozgrzać olej/masło,podsmażyć salami z pomidorem.Białka połączyć z żółtkami za pomocą łyżki.Zmniejszyć ogień do minimum ,wlać masę jajeczną.Smażyć pod przykryciem ok 3-4 min aż wierzch się zetnie.Podawać gorący.Sam z ulubionym sosem czy też posypany natką pietruszki.SmacznegoPost navigation← Świeża,chrupiąca sałatka z nutą pikanterii.Może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do dania głównego.Delikatne,rozpływające się w ustach ciasto o śmietankowym smaku z dodatkiem rodzynek.Jest wyśmienite ,łatwe i przyjemne w przygotowaniu.Pomagała mi półtora roczna córcia wyjadając śmietanę z miski :) →