Wykonanie
Śniadanie to (zaraz po deserze) mój ulubiony posiłek dnia. Właściwie to od mojego humoru oraz pogody na zewnątrz zależy, czy zjem je na słodko, czy na wytrawnie. Uwielbiam owsianki, naleśniki, tosty francuskie, racuchy, koktajle czy jajecznice. A że lato się kończy, postanowiłam dzisiaj przygotować coś lekkiego, ale sycącego, i oczywiście pożywnego. Zapraszam na pyszny omlet z
otrębami.Przepis na jeden omlet.SKŁADNIKI:2
jajka2 łyżki
mleka3 łyżki
otrębów (wg uznania)garść pokrojonego
szpinakugarść pokrojonej
paprykigarść pokrojonych
pomidorówsólpieprzmasło klarowane lub
olej (do smażenia)notatka : jeżeli macie talerz silikonowy lub tortownicę z nieprzywieralnym dnem, możecie upiec omlet, zamiast go smażyć. (160°C przez ok. 5 do 6 minut)
Jajka mieszamy z
mlekiem,
solą oraz
pieprzem.Dodajemy resztę składników i po dokładnym wymieszaniu smażymy na rozgrzanym tłuszczu.