ßßß Cookit - przepis na Krokiety z mielonym, kapustą i pieczarkami

Krokiety z mielonym, kapustą i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

14 listopada 2014
Składniki:
(Na ok.15 krokietów)
Naleśniki:
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
2 jajka
1 łyżka oliwy lub oleju
szczypta soli i pieprzu
Farsz:
500g. kapusty kiszonej z marchewką
300g. mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
300g. pieczarek
2 cebule
sól , pieprz, słodka i ostra papryka
olej do smażenia
Dodatkowo:
2 jajka
3/4 szklanki mleka
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie:
Naleśniki: Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem lub połączyć za pomocą trzepaczki to ubijania.
Rozgrzać suchą patelnie smażyć cienkie placki po parę sekund z każdej strony.
Farsz: Kapustę kiszoną ugotować do miękkość , odcedzić.
Pieczarki obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać drobno.
Przełożyć składniki na rozgrzaną patelnie z olejem.
Gdy zmniejszą swą objętość dodać mięso mielone,kapustę oraz przyprawy wg.smaku,dokładnie wymieszać.
Smażyć na rumiano.
Na brzeg każdego naleśnika kłaść ok 3 łyżek farszu , zawinąć najpierw dwa boki do środka a następnie w rulon.
Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju tak by zakrywał krokiety do połowy.
Każdego naleśnika maczać w jajkach roztrzepanych z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Smacznego
Post navigation
← Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami.
Chrupiące bułki z parówką, serem żółtym i pieczarkami. Najlepiej smakują na ciepło same lub z ulubionym sosem. Nadają się także do podania z czerwonym barszczem. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/krokiety-do-dosc-pracochlonne-danie-lecz-warte-pracy-sa-syte-z-wyrazistym-farszem-najlepiej-smakuja-podane-z-filizanka-czerwonego-barszczu