ßßß

Przygotowanie:Naleśniki: Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem lub połączyć za pomocą trzepaczki to ubijania.Rozgrzać suchą patelnie smażyć cienkie placki po parę sekund z każdej strony.Farsz: Kapustę kiszoną ugotować do miękkość , odcedzić.Pieczarki obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać drobno.Przełożyć składniki na rozgrzaną patelnie z olejem.Gdy zmniejszą swą objętość dodać mięso mielone,kapustę oraz przyprawy wg.smaku,dokładnie wymieszać.Smażyć na rumiano.Na brzeg każdego naleśnika kłaść ok 3 łyżek farszu , zawinąć najpierw dwa boki do środka a następnie w rulon.Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju tak by zakrywał krokiety do połowy.Każdego naleśnika maczać w jajkach roztrzepanych z mlekiem a następnie w bułce tartej.Smażyć na rumiano z obu stron.SmacznegoPost navigation← Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami.Chrupiące bułki z parówką, serem żółtym i pieczarkami. Najlepiej smakują na ciepło same lub z ulubionym sosem. Nadają się także do podania z czerwonym barszczem. →