Wykonanie
8 lipca 2014Składniki:0,5 kg. świeżego
bobu4
młode marchewki1/2 pęczka
natki pietruszki1 łyżeczka
soli i
pieprzu1 łyżeczka
czosnku granulowanego1
jajko5 łyżek
mleka1 szklanka
bułki tartejolej do smażenia
Przygotowanie:Warzywa myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
Marchewki gotujemy do miękkości , odcedzamy , odstawiamy do przestudzenia.
Bób gotujemy do miękkości ok 10 min , odstawiamy do przestudzenia , obieramy ze skórek.
Natkę pietruszki , myjemy ,osuszamy , siekamy drobno.Obrany
bób rozgniatamy tłuczkiem do
ziemniaków , dodajemy
natkę pietruszki.
Marchew ścieramy na tarce o małych oczkach.Wszystkie składniki mieszamy dokładnie razem.
Jajka roztrzepujemy z
mlekiem.Na patelni rozgrzewamy
olej , formujemy w dłoniach zgrabne kotleciki , obtaczamy w
jajku a następnie
bułce tartej.Smażymy na rumiano z obu stron.Usmażone kotlety osuszamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.SmacznegoPost navigation← Lekki , puszysty i delikatny. Słodka
truskawka i kwaśna
cytryna których smak dopełnia kawałek
czereśni podany w porcji
tortu. Połączenie orzeźwiające , idealne na lato :)Prosta , szybka , zdrowa i orzeźwiająca
sałatka idealna na upalne dni. →