ßßß Cookit - przepis na Smażony patison

Smażony patison

nazwa

Wykonanie

Sezon na patisony trwa;)
A w tym roku w moim ogródku posiałam patisony...
Co można zrobić ze śmiesznie wyglądających warzyw?
Ja najprościej w świecie je usmażyłam ;)
Można je wtedy zjeść jako dodatek do mięsa lub jako samodzielną przekąskę :)
Znika ekspresowo...
Składniki:
młode patisony
jajko
mleko
bułka tarta
pieprz
sól
olej do smażenia
Przygotowanie:
Patisony myjemy i kroimy w plasterki. Jeśli mamy młode patisony nie musimy ich obierać:) A jeśli nasze patisony są już starsze, trzeba je obrać ;)
Jajko rozkłócamy z mlekiem, dodajemy sól i świeżo mielony pieprz.
Plasterki patisona obtaczamy w jajku i w bułce tartej.
Smażymy na oleju na złoty kolor ;)
Źródło:http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2015/08/smazony-patison.html