ßßß

Przygotowanie:Jajka obieramy ze skorupek , dziabiemy drobno widelcem.Cukinię myjemy , obieramy ze skórki , ścieramy na tace o dużych oczkach ,dodajemy do jajek , wbijamy surowe jajko.Wsypujemy przyprawy ,bułkę tartą, koper oraz dodajemy kromki chleba.Masę wyrabiamy dłońmi.Formujemy zgrabne kotleciki.Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu.SmacznegoPost navigation← Zapiekany kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno.Roladki które już przy smażeniu nie zwykle pachną musztardą , ich wnętrze kryje soczysta cukinię oraz bogaty w witaminy jarmuż. →