Wykonanie
22 czerwca 2015Składniki:4
jajka ugotowane na twardo1
jajko surowe1 mała
cukinia3 kromki
chleba namoczone w
mleku i odciśnięte1/2 pęczka posiekanego
kopru1 łyżka
czosnku niedźwiedziego1/2 łyżeczki
ostrej paprykisól ,
pieprz

Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek , dziabiemy drobno widelcem.
Cukinię myjemy , obieramy ze skórki , ścieramy na tace o dużych oczkach ,dodajemy do
jajek , wbijamy surowe
jajko.Wsypujemy
przyprawy ,
bułkę tartą,
koper oraz dodajemy kromki
chleba.Masę wyrabiamy dłońmi.Formujemy zgrabne kotleciki.Na patelni rozgrzewamy
olej , smażymy kotlety na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu.SmacznegoPost navigation← Zapiekany
kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań
mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno.Roladki które już przy smażeniu nie zwykle pachną
musztardą , ich wnętrze kryje soczysta
cukinię oraz bogaty w witaminy
jarmuż. →