Szaszłyki które jako pierwsze zniknęły z półmiska pełnego smakołyków z grilla. Wyraziste klopsiki wołowe w towarzystwie cukinii i pieczarek a całość posypana orzeźwiającym szczypiorkiem. PychaSkładniki: Klopsiki:500 g zmielonego karku wołowego2 ząbki czosnku2 kromki chleba namoczone w mleku2 łyżki musztardy stołowej1 jajko1 łyżka bułki tartejsól, pieprzDodatki:500 g. pieczarek2 cukinieposiekany szczypiorek Przygotowanie: Klopsiki: Mięso przełożyć do miski, dodać odciśnięte z mleka kromki chleba i musztardę, wbić jajko oraz doprawić przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku,solą i pieprzem.Wsypać bułkę tartą.Dłońmi wyrobić masę mięsną do połączenia się składników.Pieczarki obrać , każdą przekroić na pół, cukinię pokroić w grube pół plastry.Na patyki od szaszłyka nabijać na przemian pieczarkę, klopsika( przyklejając go dłońmi do patyka aby nie pękł) oraz cukinię.Grillować na rumiano z obu stron.Gotowe szaszłyki posypać szczypiorkiem.Podawać np. z ulubionym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.Smacznego