ßßß Cookit - przepis na Masło ziołowe - niezbędny dodatek w każdej kuchni

Masło ziołowe - niezbędny dodatek w każdej kuchni

nazwa

Wykonanie

Po co kupować gotowe masło ziołowe skoro z łatwością można samemu przygotować je w domu?
Masło ziołowe jest idealnym dodatkiem tostów, zapiekanek,sosów, farszów ryb, mięs...
SKŁADNIKI
kostka dobrego, prawdziwego masła
3 ząbki czosnku
4 łyżki posiekanego kopru
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki pieprzu
szczypta soli (opcjonalnie)
Masło wyjąć wcześniej z lodówki aby zrobiło się miękkie. Następnie dodać do niego wszystkie składniki (zmiażdżony w prasce czosnek, koperek,paprykę, pieprz i ewentualnie sól). Całość dokładnie wymieszać.
Masło ziołowe przełożyć do docelowego pojemniczka lub uformować w kostkę lub rulonik.
Schłodzić w lodówce i gotowe :)
Pamiętajmy aby ilość soli w masełku dostosować do słoności innych dodatków, które razem z nim będą używane do przygotowania dania.
Przykładowo: jeśli chcemy zrobić grzanki z bagietki z masłem ziołowym i serem feta - do masła soli nie wsypujmy wcale, ponieważ wystarczająco słona jest feta.
SMACZNEGO
Źródło:http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/2013/10/maso-zioowe-niezbedny-dodatek-w-kazdej.html