Wykonanie
16 stycznia 2014

Składniki:2 pojedyncze
piersi kurczaka4 plastry
mozzarelli2 duże plastry
pomidoraPesto
bazyliowo-
serowe domowej roboty ew. kupneMarynata:3 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżeczka
chili1/2 łyżeczki
pieprzu1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki
natki pietruszki

Przygotowanie:Z piersi wyciąć
polędwiczki , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym , włożyć do miseczki .Składniki na marynatę połączyć razem , zalać
mięso , wymieszać , odstawić pod przykryciem na 3-4 h. do lodówki.Patelnię grillową rozgrzać , położyć piersi , grillować z każdej strony po 10 min na wolnym ogniu.Chwilkę przed końcem grillowania
mięsa położyć przekrojone na pół plastry
pomidora oraz po 2 plastry
mozzarelli.Podawać polane pesto z frytkami lub pieczonymi
ziemniakami.SmacznegoPost navigation← Lubicie świeże listki
bazylii zerwane prosto z krzaczka? Ja bardzo.. więc zapraszam na pyszne pesto idealne do grillowanych
mięs lub sałatek :)Grzanki z
serem i
szynką jak dla mnie to idealna propozycja
śniadaniowa gdy mamy chwilkę czasu i nigdzie się nie śpieszymy.. Zapraszam :) →