ßßß
Jedna z lepszych zup jakie miałam okazję kosztować. Idealne połączenie ziół, pomidorów, ostrego chili i kwaśnego jogurtu. Kremowa konsystencja. Kolejny genialny przepis od Jamiego Olivera (przepis z książki „30 minut w kuchni”).Składnikipomidorki koktajlowe, 500 grampomidory zwykłe, 600 grampapryczka chili, 1 sztukaczosnek, 6 ząbkówoliwa z oliwekcebula czerwona, 1 dużaocet balsamiczny, 1 łyżkabazylia, 1 pęczeksól, pieprzjogurt naturalny, kilka łyżekSposób przygotowaniaZ pomidorków koktajlowych oderwać gałązki. Duże pomidory pokroić na ćwiartki. Z chili usunąć pestki i białe błonki. Czosnek obrać i poprzekrawać na pół. Warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić obficie oliwą i wymieszać. Piec przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.Na oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wlać ocet balsamiczny. Chwilę podgrzewać. Dodać pieczone pomidory. Gotować 10 minut pod przykryciem. Następnie przełożyć do blendera i zmiksować z bazylią na gładką masę. Przelać do garnka. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kleksem jogurtu.lexapro prices