Wykonanie

Bardzo lubię meksykańską kuchnie, z resztą M. też lubi :) i wygląda na to, że moja siostra też bo się zajadała :DW każdym bądź razie kilka dni temu na naszym
stole pojawiły się quesadillas i były takie pyszne...A to przepis - jak zawsze u mnie prosty :)I really like Mexican kitchen, men also likes :) and it seems that my sister too because she ate everything :DAnyway, a few days ago at our table appeared quesadillas and they
were so delicious ...And this is recipe - as always on my blog is simple :)

Składniki:* 500 g
wołowego mięsa mielonego,* 2 łyżki
oleju,* 2 ząbki
czosnku, drobno posiekane,* 2
dymki, drobno posiekane,* 1
czerwona papryka, pokrojona w małą kostkę,* 1
żółta papryka, pokrojona w małą kostkę,* 1/2
zielonej papryki pokrojonej w małą kostkę,* 100 g chorizo, pokrojone w małą kostkę,* duża szczypta
płatków chili,*
sól,
pieprz,* 3 łyżki posiekanej
natki pietruszki,* 4 łyżki
koncentratu pomidorowego,* 1 łyżeczka
suszonego oregano,* 2 kulki (150 g)
mozzarelli, starte na tarce o grubych oczkach,* 6 tortilli,Ingredients:* 500 g minced beef,* 2 tbsp of oil,* 2 cloves garlic, finely chopped,* 2 spring onions, finely chopped,* 1 red bell pepper, cut into small cubes,* 1 yellow pepper, cut into small cubes,* 1/2 green pepper, cut into small cubes,* 100 g chorizo, cut into small cubes,* large pinch of
chili flakes,* salt, pepper,* 3 tbsp chopped parsley,* 4 tbsp of tomato paste,* 1 tsp dried
oregano* 2 balls (150 g)
mozzarella cheese, grated,* 6 tortillas,

Przygotowanie:Na dużej patelni rozgrzej łyżkę
oliwy, dodaj posiekany
czosnek,
cebule i
papryki, podsmaż przez około 5 minut do czasu aż zmiękną.Dodaj
mięso i chorizo i smaż przez około 10 minut. Dodaj
płatki chili i
natkę pietruszki, dopraw do smaku
solą i
pieprzem.Odstaw do przestygnięcia.W szklance zmieszaj
koncentrat pomidorowy z
suszonym oregano i z dwiema łyżkami
wody.3 tortille posmaruj
sosem pomidorowym, następnie ułóż na nich
mięso,
ser, przykryj drugą tortillą i lekko dociśnij.Na patelni rozgrzej pozostałą łyżkę
oleju, podsmażaj tortille 2-3 minuty, następnie przewróć na drugą stronę (możesz użyć do tego talerza) i smaż kolejne 2 minuty.Pokrój na ćwiartki i podawaj.Preparation:Heat a tbsp oil on a large frying pan, add chopped garlic, onions and peppers, sauté for about 5 minutes until softened.Add meat and chorizo and cook about 10 minutes. Sprinkle with
chili flakes and parsley, and season to taste with salt and pepper.Leave to cool slightly. In cup mix tomato paste with dried
oregano and two tbsp water.3 tortillas spread evenly with tomato sauce, meat and cheese. Top each with another tortilla and lightly press down .Heat remaining tbsp of oil on fring pan, fry the tortillas for 2-3 minutes, then flip to the other
side (you can use dish to amke this easier) and cook another 2 minutes.Cut into quarters and
serve.