Wykonanie
Z pobytu w Polsce przywiozłam trochę inspiracji...

Przygotowałam
curry z klopsikami z
indyka i muszę przyznać, że przeszło moje oczekiwania. Było po prostu przepyszne !Przepis znalazłam w gazetce z biedronki zmieniłam jednak kilka rzeczy - podaje z moimi zmianami.Składniki : ( na 3 - 4 porcje )

* 500 g
mielonego mięsa z indyka,*
sól,* 1
jajko,* 3 łyżki
bułki tartej,* 2 łyżki
mąki,* 3 łyżki
oliwy do smażenia,* 2
cebule,* 2 łyżeczki
curry w proszku,* 1 szklanka
groszku mrożonego ( możesz zastąpić z puszki lub świeżym),* 130 g
jogurtu naturalnego,* szklanka
ryżu ( ja ugotowałam jaśminowy ),* 2 łyżki
natki pietruszki,Przygotowanie :
Ryż ugotuj na sypko wedle zaleceń producenta.W misce zmieszaj
mięsko,
jajko,
bułkę tartą i dużą szczyptę
soli.Uformuj pulpeciki wielkości piłeczki do pin
ponga, obtocz je w
mące.
Cebulę, obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na
oliwie.Dodaj pulpeciki i obsmaż z każdej strony, dosyp
curry i wszystko dobrze wymieszaj.Na patelnie dolej 1,5 szklanki wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, dodaj
groszek mi gotuj kolejne 5 minut.Do sosu wlej
jogurt naturalny i dorzuć posiekaną
natkę pietruszki, zmieszaj.

