Wykonanie
Jeżeli tak jak ja lubicie
szpinak i pulpety ten przepis Wam się spodoba !
Sos jest lekki i letni, idealny do
makaronu i
ryżu. W sam raz na obiad, szybki obiad :)Składniki :* 350 g mielonej
wieprzowiny,* 1
jajko,* 1/2 szklanki
bułki tartej,* 1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego,*
sól,
pieprz,* 1 łyżka
oleju,* 200 g
świeżego szpinaku,* 1/2
kostki rosołowej,* 2 ząbki
czosnku,Przygotowanie :W misce zmieszaj
wieprzowinę,
jajko,
czosnek granulowany stopniowo dodaj
bułkę tartą aż
mięso będzie zwarte, dopraw
solą i
pieprzem.Z gotowego
mięsa formuj pulpeciki wielkości piłek do pin
ponga.Na patelni rozgrzej
oliwę, obsmaż pulpety na rumiano z każdej strony.Przełóż do garnka, zalej
wodą ( tak aby zakrywała pulpety), dodaj
kostkę rosołową i drobno posiekany
czosnek, gotuj 10 minut.W
między czasie
szpinak drobno posiekaj, dodaj do
mięsa, duś na małym ogniu 10 minut.W razie potrzeby sos można zagęścić odrobiną
mąki z
wodą.Można dodać łyżkę
śmietany, ale nie jest to konieczne.
