ßßß
Bardzo smaczna zupa, mocno wyraźna w smaku, dość ostra, wyrazista i bardzo pożywna. Idealna na zimę ale nie tylko, na pewno zasmakuje wielbicielom pikantnych smaków.Składniki:pierś z kurczakapuszka pomidorów krojonychpuszka fasoli2 litry rosołu1/2 szklanki ryżu3 łyżki oleju1 duża cebula2 ząbki czosnku2 łyżki pikantnego ketchupukilka posiekanych gałązek świeżej kolendrysólpieprztłuczona kolendrapieprz cayennełyżka mąkiPierś pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać połowę oleju, wrzucić mięso i podsmażyć a następnie zdjąć z rondla i odłożyć na bok. Dodać resztę oleju, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek i podsmażyć. Dodać mąkę i mieszać aż będzie złota. Zalać zimnym bulionem i szybko rozmieszać. Dodać pomidory,ryż, ketchup, kolendrę, posolić. Gotować około 20-30 minut. Na końcu dodać fasolę z puszki i doprawić zupę.