ßßß
Składniki na marynatę:150 ml coca coli150 ml ketchupu pikantnegosól, pieprz, pieprz cayenneSkładniki na panierkę:2 jajkamąkabułka tarta1 łyżeczka granulowanego czosnkupieprzOraz:1 duży filer z piersi kurczakaolejFilet z kurczaka pokroić na nieduże kawałki lub cienkie paski. Ketchup wymieszać z coca colą i przyprawami. Mięso dokładnie pokryć marynatą i włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Ja trzymałam go całą noc. Przygotować trzy miseczki. W jednej z nich rozkłócić widelcem jajka. W drugiej bułkę tartą wymieszać z czosnkiem granulowanym i pieprzem. W trzeciej miseczce przygotować kilka łyżek mąki. Kawałki kurczaka wyjmować z marynaty, obtaczać w mące, moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju, aż będzie miał złoty kolor.Smacznego!