Wykonanie

Ta
sałatka tak mi zasmakowała, że jak dla mnie to mogłaby stanowić cały obiad. Słodki i słony smak doskonale łączą się z goryczką
musztardowego sosu, choć na pierwszy rzut oka taki połączenie może wydawać się
dziwne. Doskonała dla osób na diecie (bez orzeszków) jako samodzielne danie ale też idealna do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla.Składniki:kilka liści
sałaty lodowej1/2
czerwonej paprykikiść czerwonych
winogron (najlepiej bezpestkowych)1 niewielka
pomarańcza1/2 opakowania
sera fetałyżka orzeszków arachidowych (można pominąć) na sos:sok z połowy
cytryny4-5 łyżek
oleju lub
oliwy (użyłam
oleju z
awokado)2 łyżeczki
musztardyodrobina
cukrusólpieprzSałatę porwać na kawałki.
Fetę pokroić w kostkę.
Winogrona pokroić na połówki, wyjąć pestki jeśli takie są.
Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę,
paprykę również pokroić. Orzeszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać na półmisku. Składniki sosu wymieszać doprawiając do smaku. Polać
sałatkę przed podaniem.