Kolejny dowód na to, że ciasta Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosowąbezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole.*blaszka 25*34 cmSkładniki: na ciasto:300 g mąki pszennej100 g masła100 g cukru1 łyżka smalcu1 łyżeczka proszku do pieczenia1 jajko2 żółtkaszczypta soli na masę serową:1 kg sera w kostce1 szklanka cukru3 szklanki mleka1/2 szklanki oleju4 żółtka2 jajkaprzyprawa do sernika1 budyń waniliowyna bezękokosową:3/4 szklanki cukru6 białek200 g kokosuszczypta soliMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na godzinę.Ser zmielić minimum dwukrotnie. Dodać resztę składników i zmiksować krótko na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować, wylepić nim dno blaszki i podpiec w 180*C przez około 15 minut. Następnie wyłożyć masę serową i piec około 45-50 minut w 170*C. Białka ubić z solą i cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać kokos. Wyłożyć na piekący się sernik i piec jeszcze około 15-20 minut. Wystudzić w uchylonym piekarnika a następnie w lodówce minimum kilka godzin.